KLIMATSIDAS MICHALIS MD, PhD

ТОРАКИЛНА ХИРУРГИЈА БЕЗ ИСЕЦИ-ДУТ

VATS со една дупка (Uniportal VATS), револуционерен метод кој ја заменува традиционалната операција на градите.

KLIMATSIDAS MICHALIS MD, PhD

ТОРАКИЛНА ХИРУРГИЈА БЕЗ ИСЕЦИ-ДУТ

VATS со една дупка (Uniportal VATS), револуционерен метод кој ја заменува традиционалната операција на градите.

KLIMATSIDAS MICHALIS MD, PhD

РОБОТИЧКА ТОРАКАЛНА ХИРУРГИЈА-СТАОЦИ

Роботска торакална хирургија – РАТС (Роботска асистирана торакална хирургија) е дел од минимално инвазивната торакална хирургија што сега се изведува со помош на роботски систем.

KLIMATSIDAS MICHALIS MD, PhD

РОБОТИЧКА ТОРАКАЛНА ХИРУРГИЈА-СТАОЦИ

Роботска торакална хирургија – РАТС (Роботска асистирана торакална хирургија) е дел од минимално инвазивната торакална хирургија што сега се изведува со помош на роботски систем.

KLIMATSIDAS MICHALIS MD, PhD

РОБОТИЧКА ТОРАКАЛНА ХИРУРГИЈА-СТАОЦИ

Роботска торакална хирургија – РАТС (Роботска асистирана торакална хирургија) е дел од минимално инвазивната торакална хирургија што сега се изведува со помош на роботски систем.

д-р KLIMATSIDAS MICHALIS

ТОРАКСЕН ХИРУРГ - СОЛУН

KLIMATSIDAS MICHALIS MD, PhD

ТОРАКСЕН ХИРУРГ - СОЛУН

Д-р Михалис Климацидас е торакален хирург, д-р на Клиниката за кардиоторакална хирургија на АУТХ. Првично обучен за воен лекар, доквалификацијата ја продолжил во странство, каде што живеел неколку години. По стекнувањето на неговата специјализација и по долгогодишното искуство во случаи на пациенти во Обединетото Кралство, каде што беше консултант директор за торакална хирургија во Глазгов, тој го носи своето образование и експертиза во нашата земја. Поточно, во Солун, неговиот роден град, тој прима пациенти во Агиос Лукас во Панорама на Солун. Во соработка со клиниката „Агиос Лукас“ на пациентите им нуди можност за минимално инвазивна торакална хирургија, како и роботска торакална хирургија, што е негова специјалност и негов „дел“, како што тој го нарекува.

Специјалитетот на докторот Михалис Климацидас е минимално инвазивна торакална хирургија со техника со една дупка, Uniportal Vats, како и роботска торакоскопска хирургија, Роботичка VATS (СТАОРЦИ) е нешто многу ново и секако а предвесник за грчките податоци. Д-р Климатидас со помош на неговиот тим на клиниката „АГИОС ЛУКАС“ ја изврши првата роботски асистирана лобектомија со системот Да Винчи Икс Ова е прва операција во Грција, Кипар и на Балканот со овој специфичен систем за роботска хирургија, а воедно и прва операција на роботска торакална хирургија. некогаш бил извршен во Северна Грција од грчки торакален хирург.

 

Повеќе

Часови на работа

само По закажување

Пушти видео

Докторската ординација

ТОРАКСЕН ХИРУРГ - СОЛУН

Што ако второто мислење е вистинското? Уникатниот фокус на Dr. Michalis Klimatsidas на болестите на градниот кош и неговата експертиза во минимално инвазивната торакална хирургија обезбедува експертиза за да се потврди дијагнозата или планот за лекување.

Вистински повратни информации од пациентите

Од Google

ОДЛИЧНИ, ОДЛИЧНИ, УНИКАТНИ

Άριστη
Με βάση 11 κριτικές
elsa andr
elsa andr
25. Iανουάριος, 2022.
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Τα 5* είναι λίγα!Εξαίρετος γιατρός και πάνω απ'όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!!! Να σας έχει καλά ο Θεός.
No Name
No Name
25. Iανουάριος, 2022.
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Εξαιρετος Επιστημονας και Υπεροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ολη την εννοια της λεξεως! Ευχαριστω πολυ για ολα γιατρε! Ο Θεος να σας εχει παντα καλα! Με εκτιμηση, Α.Δ.
chris sergio
chris sergio
20. Iανουάριος, 2022.
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Ενα δυσκολο χειρουργειο αφαιρεσης του θυμου αδενα , στεφθηκε με απολυτη επιτυχια , ενα μεγαλο ευχαριστω στον ανθρωπο - επιστημονα κυριο Μιχαλη Κληματσιδα .
Maria Mitta
Maria Mitta
13. Oκτώβριος, 2021.
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Εξαιρετικός Άριστος επιστήμονας !!!!!! ΥΠΈΡΟΧΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ !!!!!! Η Παναγία να προστατεύει τα βήματα σας. Ευχαριστώ γιατρέ μου
Argiro Nan
Argiro Nan
8. Σεπτέμβριος, 2021.
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Ένας εξαιρετικός επιστήμονας με ολη τη σημασία της λέξης!!! Ένα δύσκολο χειρουργείο που το χειρίστηκε άψογα απο όλες τις απόψεις! Δοξάζουμε το Θεό που τον έστειλε στο δρόμο μας!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΕ ❤️❤️❤️
E. D.
E. D.
27. Μάιος, 2021.
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Κορυφαίος, Εξαιρετικός και Έμπειρος Χειρουργός / Γιατρός. Και πανό από όλα Άνθρωπος. Δύσκολο χειρουργείο στην Μητέρα μου, που ολα πήγαν τέλεια! Ευχαριστούμε παρα πολυ !! 🙏
Αθανασιος Κ
Αθανασιος Κ
11. Νοέμβριος, 2020.
Το Trustindex επαληθεύει ότι η αρχική πηγή της κριτικής είναι Google.
Κορυφαίος επιστήμονας αλλά και πολύ καλός άνθρωπος.Μετα από ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο του πατέρα μου στον πνεύμονα όλα πηγαν άριστα,ενημερώνοντας μας καθημερινά για την πορεία του ασθενή και για όποια απορία μας.

УСЛУГИ

д-р KLIMATSIDAS MICHALIS

ТОРАКСЕН ХИРУРГ - СОЛУН

РОБОТИЧКА ТОРАКАЛНА ХИРУРГИЈА-СТАОЦИ

Роботска торакална хирургија - стаорци е дел од минимално инвазивната торакална хирургија што сега се прави со помош на роботски систем.

ЛОБЕКТОМИЈА-ДИЛОБЕКТОМИЈА ПНЕВМОНЕКТОМИЈА

Лобектомијата е отстранување на еден од петте главни делови на белите дробови, познати како „лобуси“. Тоа е вообичаен третман за неситноклеточен карцином на белите дробови. 

ХИРУРГИЈА НА ПНЕВМОТОРА

 Најчестиот третман на пневмоторакс е дренажа, односно отстранување на воздухот од каде што не треба, со помош на цевка. Кога ова останува или повторно се создава, тогаш решението е операција.

ХИРУРГИЈА ЗА РЕСПИРАТОРНА ИНФУКЦИЈА

Ендоскопското намалување на волуменот на белите дробови (ELVR) со ендобронхијални вентили е форма на минимално инвазивна процедура за лекување на луѓе со тежок емфизем.

ЕНДОБРОНХИЈАЛНА АБЛАЦИЈА НА МАЛИ МЕТАСТАТСКИ ТУМОРИ НА БЕЛОБРОДНИЦИ

Термичката аблација е минимално инвазивна опција за третман на малигни тумори на белите дробови кај пациенти кои не се способни или не сакаат да подлежат на операција и стереотактична терапија со зрачење на телото (SBRT). 

ТОРАКИЛНА ХИРУРГИЈА БЕЗ ИСЕЦИ-ДУТ

Минимално инвазивна торакоскопска хирургија – VATS (Видео асистирана торакоскопска хирургија) е операција на градниот кош без отворен рез. 

БОЛЕСТИ НА ГРАДНИОТ ЅИД

Скафоидниот и птичјиот граден кош се две прилично чести болести на градниот ѕид, кои се среќаваат во млада возраст. 

БОЛЕСТИ НА ЕЗОФАГУС

Во соработка со квалификуван интердисциплинарен персонал во клиниката Свети Лука, ние ги третираме, преку различни хируршки третмани, бенигни заболувања на хранопроводникот и рак на хранопроводникот.

ПНЕВМОНЕКТОМИЈА

Пневмонектомија е вид на операција за отстранување на едно од белите дробови (десно или лево) поради рак, траума или некоја друга состојба.

ТИМЕКТОМИЈА

Терминот тимектомија опишува хируршко отстранување на тимусната жлезда може да се препорача затоа што жлездата има тумор (тимом) или за подобрување на симптомите на мијастенија гравис (МГ).

СЛЕДЕТЕ НЕ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ

KLIMATSIDAS MICHALIS MD, PhD

ТОРАКОЛЕН ХИРУРГ – СОЛУН

АЖУРИРАЈ

д-р KLIMATSIDAS MICHALIS

ТОРАКСЕН ХИРУРГ - СОЛУН

KLIMATSIDAS MICHALIS MD, PhD

ТОРАКСЕН ХИРУРГ - СОЛУН

Торакалната хирургија, односно специјализација само во пределот на градниот кош - без кардиохирургија - е сè поголема потреба кај нас. На овој начин, хирургот може да се фокусира конкретно на пределот на градниот кош. Целта на оваа специјализација е да се преземе поголем обем на инциденти и секако да се обезбедат подобри резултати.  

Чести прашања

Ние одговараме на најчестите прашања во врска со болестите на градниот кош и современите практики на торакална хирургија.

СОВЕТ

Нашиот тим нуди консултативно мислење за пациентите кои страдаат од сложени проблеми со градниот кош во врска со дијагнозата на состојбата, како и оптималниот третман кој одговара на секој поединечен случај на пациент.

БОЛЕСТИ НА ГРАДИТЕ

Болести на градниот кош, кои ги опфаќаат белите дробови, медијастинумот, хранопроводникот и градниот ѕид, тие бараат посебно ракување и експертиза.

АЖУРИРАЈ

Ние сме во тек со новите случувања и практики во областа на торакалната хирургија и ви овозможуваме пристап до најновите информации и ресурси.

ЗАКАЖЕТЕ ТЕРМИН

KLIMATSIDAS MICHALIS MD, PhD

ТОРАКОЛЕН ХИРУРГ – СОЛУН

Оваа веб-локација користи колачиња за да се осигураме дека го имате најдоброто искуство на нашата веб-страница.

Оваа веб-локација користи колачиња за да се осигураме дека го имате најдоброто искуство на нашата веб-страница.

ИЗБЕРЕТЕ УСЛУГА *
ИЗБЕРЕТЕ ДЕН И ВРЕМЕ *
ИЗБЕРЕТЕ ДЕН И ВРЕМЕ И ЌЕ ВЕ КОНТАКТИРАМЕ ДА ГО ПОТВРДИМЕ ТЕРМИН
ЦЕЛОСНО ИМЕ *
е-пошта *
КОМЕНТАРИ
ТЕЛЕФОН *
mk_MKМакедонски јазик

САРС-КОВ-2

Мерките поврзани со коронавирусот SARS-CoV-2 (COVID-19) се однесуваат на клиниката. Оттука:

  •  Посетата на ординацијата е САМО со претходен телефонски термин, дури
    без разлика дали се работи за преглед, резултати од тест или рецепт.
  • Ве молиме пристигнете ТОЧНО во закажаниот термин.
  •  САМО тој што треба да се прегледа треба да дојде без СОБРАНИЕ (освен ако нема
    апсолутна потреба како што е проблем со подвижноста или деменција).
  •  Присуството се врши со МАСКА, која мора да го покрие и носот
  •  Помеѓу состаноци, просторијата за испитување се проветрува 5 минути.