ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΗΨΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΛΗΨΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Η πρώτη επιλογή για μια δεύτερη γνώμη

Ο Δρ Μιχάλης Κληματσίδας δραστηριοποιείται για περισσότερο από μια δεκαετία στην προηγμένη ελάχιστα επεμβατική θωρακοχειρουργική και τη θεραπεία θωρακικών παθήσεων. Παίρνοντας μια δεύτερη γνώμη, εξασφαλίζετε την παροχή ποιοτικής φροντίδας και αποτελεσμάτων.

Εάν σας έχουν πληροφορήσει ότι δεν υπάρχει θεραπευτική επιλογή για την πάθηση που αντιμετωπίζετε ή εάν έχει προταθεί μια επεμβατική διαδικασία όπως η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, η λήψη μιας δεύτερης γνώμης μπορεί όχι μόνο να σας προσφέρει ηρεμία αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη επεμβατική θεραπευτική επιλογή.

Γνωρίστε όλες τις επιλογές σας

→ Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, πολλοί γιατροί καλωσορίζουν τις απόψεις άλλων γιατρών. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι γιατροί ενθαρρύνουν τη δεύτερη και ακόμη και τρίτη γνώμη, ειδικά όταν περιλαμβάνει μια σημαντική επέμβαση όπως οι επεμβάσεις θώρακος.

→ Πολλές φορές, μια δεύτερη γνώμη ειδικού μπορεί να ενισχύσει την τρέχουσα θεραπευτική στρατηγική σας, παρέχοντας άνεση στο να προχωρήσετε. Μια δεύτερη γνώμη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε λιγότερο επεμβατικές θεραπευτικές επιλογές ή σε αυτές που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εξωτερική βάση, μειώνοντας δυνητικά τον πόνο, τον χρόνο αποκατάστασης και το κόστος.

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν μια δεύτερη γνώμη με βάση:

 

 • Μια συγκεκριμένη εξειδίκευση που μπορεί να είναι απαραίτητη
 • Ένα υψηλότερο επίπεδο εμπειρίας από τον γιατρό και την ομάδα θεραπείας
 • Μια εγκατάσταση με θετική περιφερειακή ή εθνική φήμη
 • Πρόσβαση σε νέα τεχνολογία ή καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές
 • Ολοκληρωμένες, εξατομικευμένες συστάσεις

 

♦ Η μοναδική εστίαση του Δρ Μιχάλη Κληματσίδα στις παθήσεις του θώρακος και η εξειδίκευσή του στην ελάχιστα επεμβατική θωρακοχειουργική, εξασφαλίζει την τεχνογνωσία για την επιβεβαίωση μιας διάγνωση ή ενός σχεδίου θεραπείας και της ανάδειξης επιλογών που μπορεί να μην έχουν ληφθεί υπόψη.

♦ Το μοντέλο φροντίδας που ακολουθείται αφορά ολιστικά τον ασθενή. Πέρα από τη θεραπεία της εκάστοτε ασθένειας, οι υπηρεσίες υποστηρικτικής φροντίδας έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις παρενέργειες και να βελτιώσετε και να διατηρήσετε την ποιότητα της ζωής σας, ώστε να αισθάνεστε καλύτερα ενώ γίνεστε καλύτερα.

Από πλευράς μας, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας σχέσης αμοιβαίας κατανόησης και ειλικρινούς επικοινωνίας με τον ασθενή. Πριν από κάθε απόφαση, φροντίζουμε πάντα να συζητάμε διεξοδικά με τους ασθενείς τις θεραπευτικές επιλογές, τους συγκεκριμένους κινδύνους αλλά και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις ή για να προγραμματίσετε ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Μιχάλη Κληματσίδα καλώντας στο (+030) 6944562928 ή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Δρ Μιχάλης Κληματσίδας είναι θωρακοχειρουργός, διδάκτωρ της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ και η εξειδίκευσή του είναι η ελάχιστα επεμβατική θωρακοχειρουργική με την τεχνική της μιας οπής, Uniportal Vats, καθώς και η ρομποτική θωρακοσκοπική χειρουργική, Robotic VATS (RATS).

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΡΘΡΑ

ΚΛΕΙΣTΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ *
elΕλληνικά

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

 •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
  αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
 • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
 •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
  απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
 •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
 •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.