ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΘΩΡΑΚΙΚΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΘΩΡΑΚΙΚΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ

Οι λοιμώξεις του θώρακα είναι συχνές, με την πνευμονία και το εμπύημα να είναι τα πιο διαδεδομένα. Η πνευμονία μπορεί να ακολουθήσει όλους τους τύπους και το εμπύημα εμφανίζεται πιο συχνά στο στήθος. Η μεσοθωρακίτιδα, το απόστημα των πνευμόνων και η περικαρδίτιδα εμφανίζονται σπάνια στον τραυματισμένο ασθενή. Μια οργανωμένη προσέγγιση για τη διάγνωση και τη θεραπεία είναι απαραίτητη για τη διαχείριση αυτών των προβλημάτων.

O ειδικός θωρακοχειρουργός Dr Μιχάλης Κληματσίδας, προσφέρει πολυεπιστημονική διαχείριση της θωρακικής λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στην πνευμονολογία, τις λοιμώδεις νόσους και την ακτινολογία, με στόχο βέλτιστα αποτελέσματα.

→ Η αρχική εκτίμηση της παραπνευμονικής συλλογής και του εμπυήματος απαιτεί υπολογιστική τομογραφική αξιολόγηση και εξέταση για δειγματοληψία υγρού ή παροχέτευση. Οι στόχοι για τη θεραπεία της παραπνευμονικής συλλογής και του εμπυήματος περιλαμβάνουν την παροχέτευση του υπεζωκοτικού χώρου και την πλήρη επανέκταση των πνευμόνων. Το πνευμονικό απόστημα αντιμετωπίζεται συχνά με επιτυχία με αντιβιοτικά και παρακολούθηση.

Η χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της μυκητιασικής ή φυματιώδους πνευμονοπάθειας απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και πραγματοποιείται έπειτα από διεπιστημονική αξιολόγηση. Η λοίμωξη της στερνοκλειδικής άρθρωσης συχνά απαιτεί εκτομή της άρθρωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις ή για να προγραμματίσετε ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Μιχάλη Κληματσίδα καλώντας στο (+030) 6944562928 ή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Δρ Μιχάλης Κληματσίδας είναι θωρακοχειρουργός, διδάκτωρ της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ και η εξειδίκευσή του είναι η ελάχιστα επεμβατική θωρακοχειρουργική με την τεχνική της μιας οπής, Uniportal Vats, καθώς και η ρομποτική θωρακοσκοπική χειρουργική, Robotic VATS (RATS).

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΡΘΡΑ
No data was found

ΚΛΕΙΣTΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ *
elΕλληνικά

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

  •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
    αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
  • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
  •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
    απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
  •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
  •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.