ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΘΩΡΑΚΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ – V.A.T.S.

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΩΡΑΚΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ – V.A.T.S.

Η θωρακοσκοπική χειρουργική – V.A.T.S. (Video Assisted Thoracoscopic Surgery) είναι η  χειρουργική στον θώρακα χωρίς ανοιχτή τομή. Πραγματοποιείται με μικρές τομές, με χρήση ενδοσκοπικής κάμερας, ειδικών εργαλείων και αναλώσιμων. Ουσιαστικά, ό,τι γινόταν μέχρι πρότινος ανοίγοντας το θώρακα με μία μεγάλη τομή που να επιτρέψει την πρόσβαση στο ημιθωράκιο, τώρα γίνεται πλέον με μία, δύο ή τρεις οπές, οι οποίες ονομάζονται πύλες εισόδου.  Ανάλογα με τον αριθμό των τομών που διενεργούνται διακρίνονται σε εγχειρήσεις :

 • μίας πύλης εισόδου (UNIPORTAL VATS)
 • δύο πυλών εισόδου (BIPORTAL VATS)
 • τριών πυλών εισόδου (3 PORTS VATS)
 • τεσσάρων πυλών εισόδου (4 PORTS VATS)

 

  ♦ Είναι μια επαναστατική μέθοδος που έρχεται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή χειρουργική θώρακος. Με τη μέθοδο της ελάχιστα επεμβατικής θωρακοχειρουργικής, είμαστε πλέον σε θέση να διενεργήσουμε σχεδόν όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τα νοσήματα του θώρακα. 

Τα οφέλη της ελάχιστα επεμβατικής θωρακοχειρουργικής για τον ασθενή είναι πολυάριθμα και εντυπωσιακά. Δεν αφορούν μόνο το αισθητικό κομμάτι, που αποτελεί σημαντικό όφελος, αλλά και το αμιγώς ιατρικό. Προσφέρει βελτίωση στη συνολική κλινική εικόνα :  καλύτερα χειρουργεία, ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος, μειωμένη φαρμακευτική αγωγή, γρηγορότερη και πιο εύκολη ανάρρωση και πιο σύντομη επιστροφή στη καθημερινότητα.

Ο Δρ Μιχάλης Κληματσίδας έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί στην ελάχιστα επεμβατική  θωρακοχειρουργική της μίας οπής (Uniportal VATS) μέσα από χιλιάδες περιστατικά   κατά τη θητεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επί του παρόντος, φέρνει την εξειδίκευση του αυτή, στην Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με επιλεγμένες ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα , διενεργεί -με ένα εξειδικευμένο επιτελείο- χειρουργεία του θώρακος με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές :    Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις ή για να προγραμματίσετε ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Μιχάλη Κληματσίδα καλώντας στο (+030) 6944562928 ή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Δρ Μιχάλης Κληματσίδας είναι θωρακοχειρουργός, διδάκτωρ της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ και η εξειδίκευσή του είναι η ελάχιστα επεμβατική θωρακοχειρουργική με την τεχνική της μιας οπής, Uniportal Vats, καθώς και η ρομποτική θωρακοσκοπική χειρουργική, Robotic VATS (RATS).

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΡΘΡΑ

ΚΛΕΙΣTΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ *
elΕλληνικά

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

 •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
  αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
 • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
 •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
  απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
 •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
 •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.